Oranjekwartier Locatie F1&G

Levendig straatbeeld met appartementen, woningen en groen

In samenwerking met Kalliste en woningbouwcorporatie Standvast Wonen uit Nijmegen heeft Giesbers 21 huurappartementen en 7 grondgebonden huurwoningen gerealiseerd in Beuningen. Het project is onderdeel van de gebiedsontwikkeling Oranjekwartier, een stijlvolle nieuwe woonwijk in het centrum. In dit project komt de flexibiliteit van het DIT is wonen-concept goed tot uitdrukking.

Levendig beeld

De appartementen zijn verdeeld over de begane grond en drie bouwlagen. De drie appartementen op de begane grond met het brede troittoir en de groenstrook, geven het plan een levendig beeld. De oppervlaktes variëren van 78 m2 tot ruim 100 m2. Er zijn startersappartementen en een aantal appartementen voor minder validen.

Sturen op budget met oog voor kwaliteit

De opgave voor de grondgebonden woningen was om op zoek te gaan naar een belegger die het blok woningen wilde afnemen. Standvast kan zelf dit marktsegment niet bedienen, maar commerciële huurwoningen waren wel wenselijk vanuit de woonbehoefte. Wij raakten in gesprek met een belegger en konden aan de hand van de ‘menukaart’ van DIT is wonen snel het programma van eisen en de verdere ambities financieel inzichtelijk maken. Hierdoor hebben we kunnen sturen op budget om de gewenste rendementsdoelstelling te halen, met oog voor kwaliteit. Het betrof hier slechts 7 woningen op een inbreidingslocatie, maar DIT is wonen werkt voor kleinere projecten net zo goed als voor grote.

Architect
  • Geesink Weusten, Arnhem
Opdrachtgever
  • Standvast Wonen
Oplevering
  • 2013
Projectfase
  • Gerealiseerd
Expertise
  • Nieuwbouw
Start
  • 2012