De AppèlPlaats

Slotstuk Saksen Weimar

In 2010 startte de ontwikkeling en realisatie van Saksen Weimar. Op deze historische locatie, het terrein van de voormalige Saksen Weimar kazerne, kwam een nieuwe wijk tot leven, die samen met de toekomstige bewoners werd vormgegeven.

Waar ooit militairen marcheerden, werden door ons nieuwe woningen, appartementen en een zorgvilla ontwikkeld en gebouwd en oude kazernegebouwen omgetoverd tot eigentijdse woon-werkruimtes en ateliers. In 2016 werd de laatste van de 207 koopwoningen verkocht. Het einde van een aansprekend verhaal? Nog niet. Het slotstuk wordt De AppèlPlaats. De kroon op Saksen Weimar, die een prachtig nieuw hoofdstuk toevoegt aan Saksen Weimar en bijzonder wordt in al zijn facetten.

Braaksma & Roos Architecten is vanaf het begin betrokken geweest bij deze gebiedsontwikkeling op het voormalige kazerneterrein Saksen Weimar. Zowel bij de stedenbouwkundige invulling als bij de transformatie en nieuwbouw.

Bouwen in hout

Het ontwerp van De AppèlPlaats telt 10 royale en comfortabele appartementen en een uniek penthouse, dichtbij de binnenstad en met de uitgestrekte Veluwe aan je voeten. De ambitie is om een groot gedeelte van het gebouw uit te voeren in hout. Duurzaam, milieuvriendelijk, comfortabel en sfeervol. Ook nu weer worden geïnteresseerde kopers uitgedaagd mee te denken over hoe zij hier zouden willen wonen. Ben je geïnteresseerd, kijk dan op www.saksenweimar.nl

Informatiebijeenkomst en updates

De AppèlPlaats komt op het nog resterende deel voor herontwikkeling op het terrein van Saksen Weimar, nabij de historische kazernegebouwen en huurappartementen.

Voor meer informatie zie www.saksenweimar.nl en Facebook Saksen Weimar

Nieuwsberichten

22-07-2021 Exclusieve preview van De AppèlPlaats; 11 appartementen in hout
18-05-2021 Slotstuk Saksen Weimar in ontwikkeling

Om op de hoogte gehouden te worden van de ontwikkelingen van dit bijzondere plan kun je je hieronder inschrijven voor de updates.

De AppèlPlaats impressie4 - Giesbers Wijchen
Architect
  • Braaksma & Roos Architecten
Branches
  • Wonen
Opdrachtgever
  • Eigen ontwikkeling
Projectfase
  • In voorbereiding
Expertise
  • Houtbouw
  • Gebiedsontwikkeling Nieuwbouw

Hou mij op de hoogte van dit project!