Koninklijke interesse voor huis en kantoor

We zijn er best trots op dat de koning met de minister voor Wonen en Rijksoverheid Stef Blok op dinsdag 3 december jl. Saksen Weimar verraste met een bezoek. In zijn zoektocht naar succesvolle bouwprojecten in tijden van crisis werd hij geattendeerd op Saksen Weimar. Een prima aanleiding voor een werkbezoek, zo vond de koning.

Een uur op bezoek
Koning Willem Alexander en minister Blok werden ‘s ochtends welkom geheten bij ‘bewoners van het eerste uur’ Jos Boogaarts en zijn vrouw. Ook de drie projectleiders van Saksen Weimar waren aanwezig om de bezoekers bij te praten over de voortgang en het succes van het project. Uiteindelijk trok de koning ruim een uur uit voor zijn bezoek dat in het teken stond van transformatie van vastgoed.

Rondleiding
Na de ontvangst bij NOBS Film en Video op Saksen Weimar kreeg de koning een rondleiding over het terrein, zoals wij die ook geven tijdens de Saksen Weimar Cafés. Martijn Bax merkte daarbij op dat de koning zich duidelijk verdiept had in de ontwikkeling van het terrein, getuige de zeer inhoudelijke en soms scherpe vragen die hij stelde. Al wandelend nam hij de tijd om van gedachten te wisselen over het succes van Saksen Weimar.

Een koning in je straat
Omdat het met een klein gezelschap en ‘low profile’ was, is het bezoekje in de winterse kou bijna onopgemerkt voorbij gegaan. Voor veel bewoners van Saksen Weimar zal het dan ook een flinke verrassing zijn geweest te horen dat de koning bij hen door de straat gewandeld heeft zonder dat ze dat hebben gemerkt. Maar toch kunnen we terugkijken op een geslaagde ochtend. En hoe leuk is het, want koninklijk bezoek krijg je natuurlijk niet zomaar!

https://www.giesberswijchen.nl/sites/default/files/styles/large/public/nieuwsafbeeldingen/koning.jpg?itok=7_KvEsy0