Bouw Brink aan de Weide in Schuytgraaf officieel gestart

Op vrijdag 6 juli 2018 hebben de toekomstige bewoners van Brink aan de Weide binnen deelplan Buurt aan de Weide in Schuytgraaf - Arnhem het officiële startsein gegeven voor de bouw van hun nieuwe buurt. Onder toeziend oog van Henri Schimmel (ontwikkelingsmanager bij BPD Ontwikkeling BV) en John de Beijer (directeur bij Giesbers Ontwikkelen en Bouwen) hebben zij op de fundering van hun eigen woning een persoonlijke boodschap achtergelaten.

Henri Schimmel: ”Mooi om te zien dat er veel animo is voor wonen in Schuytgraaf. Dit zien wij landelijk bij woonwijken die volwassen worden door het groeiend aantal inwoners en de compleetheid aan voorzieningen zoals winkelcentrum, station en school- en sportaccommodatie. Daarbij ligt Schuytgraaf ook nog eens zeer strategisch in de stadsregio Arnhem – Nijmegen.

John de Beijer reageert: “Vanuit ons motto ‘Ruimte creëren, dromen realiseren’ hebben wij in de bewezen samenwerking met BPD ook voor de bewoners van Brink aan de Weide gewerkt aan het waarmaken van hun dromen. Comfortabel en toekomstbestendig wonen in het groen.

Over Brink aan de Weide in Schuytgraaf
Schuytgraaf wordt ook wel ‘Arnhem in de Betuwe’ genoemd. In deze nieuwe wijk worden circa 6.250 woningen gebouwd in 26 buurten. Schuytgraaf onderscheidt zich van andere nieuwbouwwijken, doordat alle buurten een eigen karakter hebben. Dit zorgt voor variatie in woningen en straten.

Brink aan de Weide is onderdeel van Buurt aan de Weide, één van de wijken in het nieuwe stadsdeel van Arnhem. Brink aan de Weide fase 1 omvat 28 duurzame woningen ontworpen door Mulleners en Mulleners. De woningen zijn officieel groen verklaard, hebben een EPC-waarde van 0.26 of lager, zijn niet aangesloten op het gas en al het hout is duurzaam geproduceerd. Alle kopers van deze “groene” woningen komen in aanmerking voor de voordelige Rabobank Groenhypotheek. Het is mogelijk deze woningen terug te brengen naar energieneutraal (EPC = 0), wat een flinke besparing op de energierekening kan opleveren. Voor meer informatie: www.brinkaandeweide.nl

Over de ontwikkeling en de bouw
BPD en Giesbers namen Brink aan de Weide in 2014 in ontwikkeling. De verkoop van onderhavig plan Brink aan de Weide fase 1 startte in het najaar van 2017 en verliep succesvol. De bouw is in het tweede kwartaal van 2018 gestart, naar verwachting wordt de laatste woning voorjaar 2019 opgeleverd. Inmiddels is ook fase 2 bijna uitverkocht en we verwachten eind 2018 met fase 3 de markt op te komen.

https://www.giesberswijchen.nl/sites/default/files/styles/large/public/nieuwsafbeeldingen/bouw_brink_aan_de_weide_in_schuytgraaf_officieel_gestart.jpg?itok=DYN8sSTg