Historie

Het huidige Giesbers Ontwikkelen en Bouwen ontstond in 1928 als Aannemersbedrijf Giesbers. In 1953 vestigde het zich op het terrein aan de Nieuweweg in Wijchen. Onder leiding van de heren M.J. Giesbers en J.W. Giesbers groeide het bedrijf gestaag.

In 1993 verkochten zij hun bedrijf aan ondernemer René aan de Stegge. Hij liet in 2007 het nieuwe pand bouwen waarin Giesbers sinds die tijd gevestigd is. De activiteiten, die tot dan toe allemaal binnen het Aannemersbedrijf Giesbers uitgevoerd werden, bracht hij onder in verschillende bouw- en vastgoedbedrijven, onder de naam GiesbersGroep. Hier maakt Giesbers Ontwikkelen en Bouwen ook deel van uit.

Sinds begin 2019 heeft Aan de Stegge zijn bouwbedrijven uit GiesbersGroep overgedaan aan de holding van de familie Trebbe. Deze bouwbedrijven (Giesbers Ontwikkelen en Bouwen, GiesbersRotterdam en Kalliste Woningbouwontwikkeling) blijven als eenheid en zelfstandig opereren onder hun eigen naam. Ze vallen als GiesbersGroep inmiddels rechtstreeks onder TNT Holding, net als Trebbe Groep. Hiermee zijn de bouwbedrijven uit GiesbersGroep en de bedrijven uit de Trebbe Groep zusterbedrijven van elkaar geworden.