Commercieel Manager

Wij zoeken een Commercieel Manager. Ben je ondernemend en goed bekend met de vastgoedbranche, dan komen wij graag met jou in contact… 

De functie

Als commercieel manager ben je in staat om huisvestingsoplossingen, potentiële locaties en gebruikers van commercieel vastgoed met elkaar te verbinden met als doel het ontwikkelen en bouwen van aantrekkelijke projecten.  In het commerciële traject weet je de klant vakkundig te adviseren en oplossingen aan te dragen waardoor de klant niet meer om Giesbers Ontwikkelen en Bouwen heen wilt.

Je bouwt persoonlijke relaties op met prospects, klanten en andere interessante contactpersonen. Je dient daarbij het belang van de eigen organisatie en informeert ze adequaat over de toegevoegde waarde van Giesbers. Uiteindelijk ben je in staat om Giesbers, gevestigd te Wijchen, nadrukkelijk op de kaart te zetten in de regio Den Bosch-Nijmegen-Arnhem-Utrecht en je speelt een nadrukkelijke rol om de groeiambities van Giesbers te verwezenlijken.

Als commercieel manager leg je verbanden tussen locatie-huisvestingsoplossing-financiering-bedrijfsvoering en weet je voor belangrijke beslissingen draagvlak te creëren.  In het commerciële proces weet je hoofd van bijzaken te onderscheiden en hak je knopen door op basis van beschikbare feiten en alternatieven. 

Het profiel

Onze ideale kandidaat heeft concrete ervaring in een commerciële rol bij vastgoed- en/of bouw gerelateerde bedrijven en herkent zich in de rollen die we gekoppeld hebben aan deze functie.

Netwerker: Je legt en onderhoudt actief contacten en dient daarbij het belang van de organisatie;
Verbinder: Je legt onderlinge verbanden, brengt partijen samen en creëert draagvlak;
Doorzetter: Je bent gedreven, gedisciplineerd, houdt vol en gaat door;
Adviseur: Je zet jouw kennis om in bruikbaar advies;
Initiator: Je onderneemt, ziet kansen en start nieuwe initiatieven.

In het verlengde van de rollen spelen de volgende gedragskenmerken een nadrukkelijke rol bij het uitoefenen van de functie:
Kritische zin tonen: Je neemt zaken niet klakkeloos aan. Je stelt vragen en vraagt om feitelijke onderbouwing.
Oplossingen leveren: Je komt met adequate oplossingen, ook als deze niet voor het oprapen liggen.
Professioneel kundig handelen: Je zorgt door inzet van professioneel en actueel vakmatige kennis, vaardigheden en attitude voor een optimaal resultaat. Je selecteert en gebruikt de meest effectieve technologische hulpmiddelen.
Relaties opbouwen op verschillende niveaus: Je bouwt op alle niveaus relaties op en onderhoudt ze effectief. Je stelt anderen op hun gemak. Je bevordert harmonie en consensus door diplomatiek optreden bij (potentiële) conflicten.
Geloofwaardigheid uitstralen: Je krijgt anderen mee vanuit een positieve, krachtige en geloofwaardige uitstraling.
Zakelijke mogelijkheden zien: Je herkent en signaleert realistische zakelijke kansen in concrete markten. Toetst voldoende de eigen overtuigingen bij anderen. Zorgt voor overtuigend bewijs indien nodig.

De functie-eisen

Afgeronde Hbo-opleiding en/of WO-opleiding Bouwkunde, Civiele Techniek, Makelaardij, Projectontwikkeling, technische bedrijfskunde en/of vergelijkbaar;
Woonachtig in de regio Den Bosch-Nijmegen-Arnhem-Utrecht;
Een kwalitatief netwerk op het gebied van commercieel vastgoed en/of bewezen succesvol in het bouwen en onderhouden van een netwerk;
Minimaal 5 jaar werkervaring in een vergelijkbare functie.

De voorwaarden                                                                                        

Giesbers biedt een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd. Het salaris is marktconform op basis van werkervaring en leeftijd. Naast het basissalaris kent Giesbers ook een variabele component afhankelijk van het resultaat.

Bij Giesbers krijg je de beschikking over een auto van de zaak. Giesbers kent 25 vakantiedagen, 15 ATV dagen en 3 kort verzuimdagen die na overleg met de directie zijn op te nemen. Indien gewenst kun je buiten de reguliere schoolvakanties verlof opnemen. Giesbers kent een pensioenregeling conform BPF-bouw pensioen, een aparte pensioen excedentregeling en de mogelijkheid tot flexibele werktijden.

Het perspectief

Giesbers behoort tot de top 50 bouwbedrijven van Nederland en hoe mooi is het om een nadrukkelijke rol te spelen om deze positie op de ranglijst te versterken. Je mag Giesbers nadrukkelijk positioneren in de regio Den Bosch-Nijmegen-Arnhem-Utrecht en samen met de directie de commerciële strategie voor de komende jaren bepalen. 

Je krijgt veel ruimte om de rol van commercieel manager goed en op niveau te bekleden. Dat betekent veel vrijheid, verantwoordelijkheid en bevoegdheid om aantrekkelijke deals te sluiten. Naast het zakelijke wil Giesbers ook jouw persoonlijke en professionele ontwikkeling faciliteren en ondersteunen. De verantwoordelijkheid ligt in eerste instantie bij jezelf, maar als jouw behoefte aansluit bij de functie is Giesbers zeker bereid om in jou te investeren. Naast de persoonlijke groei verwachten John de Beijer en Olaf Senden, dat je jouw persoonlijke bijdrage levert om op een ondernemende en initiërende wijze de commerciële doelstellingen van de organisatie mede vorm te geven.

De organisatie

Giesbers is een begrip in de regio Arnhem - Nijmegen. Met omvangrijke gebiedsontwikkelingen zoals de private businessparken Park15 en IJsseloord2 en uitdagende woningbouw en commercieel vastgoedprojecten horen ze met recht bij de top 50 ontwikkelende bouwbedrijven van Nederland. Als werkgever hebben ze oog voor de mensen en vinden ze continuïteit en het verwezenlijken van gezonde ambities/dromen belangrijk.

Op dit moment telt Giesbers ongeveer 75 medewerkers. De lijnen zijn kort en kan er dus snel geschakeld worden. De structuur van de organisatie is plat en ondernemerschap wordt sterk gestimuleerd. De omgang binnen Giesbers is informeel. Daarnaast wordt er veel aandacht en energie gestoken in het creëren van een optimale en gezellige werkomgeving.

Reageren

Ben je geïnteresseerd in deze baan en voldoe je aan het profiel? Stuur dan jouw Curriculum Vitae inclusief een korte en bondige motivatie aan mevrouw Hsiao-fan Hsu (personeelsfunctionaris): hhsu@giesberswijchen.nl, onder vermelding van vacature Commercieel Manager. De sluitingsdatum is 30 december 2017.